162017Ağu

Yosun

Yosun

Su yosunları ya da diğer adıyla Algler (Latince deniz otu anlamındaki “alga” kelimesinden türetilmiştir.). Büyük çoğunluğu fotosentez yapar. Yani sudaki besinleri, güneş ışığını ve karbondioksit kullanarak besin üretir. Yosunlar bitkisel sucul canlılardır.

Su yosunları Asya, Avrupa ve Amerika ülkelerinde önemli bir besin kaynağıdır. A, B1, B2, B6 ve C vitaminleriyle niyasin, iyot, potasyum, demir, magnezyum ve kalsiyum açısından zengindir. Bütün su yosunları besin olarak kullanılmamaktadır. Bazı yosun çeşitlerinin besleyici değeri olduğu için bu yosun türleri “besin takviyesi” olarak yetiştirilip paketlenerek tüketime sunulmaktadır. Bunlardan biri ürettiğimiz yosunlar olan Spirulina bir diğeri de Chlorella yosunudur.

Spirulina ve Chlorella besince çok zengin içeriğe sahip yosunlardır.