DE LA NATURE Chia Tohumu Katkısız 100 gr

Usulüne uygun hazırlandığında kolayca sindirilebilen Chia tohumu, tariflere kolaylıkla eklenebilen bir malzemedir. Bunun yanı sıra bol miktarda faydaları da bulunuyor. Yapılan araştırmalar, düzenli olarak chia tohumları yemenin sağlığınızı çeşitli şekillerde geliştirebileceğini ortaya çıkarıyor. 

Daha fazla bilgi

Detaylı Bilgi

Fiyat
19,00 TL
Stok Kodu
A0311
Yorum
Kargo
100 TL Üstü Kargo Bedava

Chia tohumları, yüzyıllar boyunca Maya ve Aztek beslenmesinin temel yiyeceklerinden biri olmuştur. Chia, Maya dilinde "güç" anlamına geliyor ve bu bitkinin tohumları "koşucuların yemekleri" olarak biliniyordu. Çünkü koşucular ve savaşçılar uzun mesafeler alırken veya savaş sırasında “yakıt” olarak bu tohumları tüketirlerdi. Bugün tohumlar, sağlıklı bir bedene sahip olmak için gösterdiği yararlar nedeniyle herkesin ilgisini çekiyor. Zengin bir gıda maddesi olarak dikkat çeken Chia tohumları antioksidan nitelikleriyle de öne çıkarak yeniden günlük beslenmeye ek olarak kullanılıyor.

Son yılların en popüler sağlıklı besinlerinden biri haline gelen Chia tohumları, Salvia Hispanica bitkisinden elde edilen minik siyah tohumlardır. Salvia Hispanica, nane ailesine ait çiçekli bitki türüdür ve orta ve güney Meksika ile Guatemala’da yetişir. Kolomb öncesi dönemde Aztekler tarafından ekildiği kanıtlanmıştır.

Usulüne uygun hazırlandığında kolayca sindirilebilen Chia tohumu, tariflere kolaylıkla eklenebilen bir malzemedir. Bunun yanı sıra bol miktarda faydaları da bulunuyor. Yapılan araştırmalar, düzenli olarak chia tohumları yemenin sağlığınızı çeşitli şekillerde geliştirebileceğini ortaya çıkarıyor.

Chia tohumlarını tüketmenin en popüler biçimlerinden biri tohumları suda veya sütte iki saat bekleterek şişip yumuşamalarını sağlamak. Bu bekleme esnasında tohumlar sıvıyı emerek bir jel oluştururlar ve karışım, muhallebi benzeri bir dokuya kavuşur. Alternatif olarak bu karışım geceden buzdolabına koyulup ertesi gün hazır hale getirilebilir. Lezzetlendirmek için Spirulina, Chlorella, aromalı süt, meyve suları, tarçın, zencefil veya biraz bal eklenerek tohumlar tüketilebilir.

Yorumlar


-